Detoksikacija organizma nakon praznika

Detoksikacija organizma nakon praznika

Tokom cele godine naš organizam nakuplja i taloži štetne materije, a tokom praznika se organizam dodatno opterećuje. Svi volimo masno, slatko, slano tokom praznika i ne vodimo tada mnogo računa. Kada na to dodamo svakodnevni stres, nedovoljnu fižičku akitvnost i brz način života, naš organizam je preoptrećen štetnim materijama i nije sposoban da sam eliminiše toksine. Zbog toga osećamo umor, iscrpljenost, manjak energije, imamo slabu koncentraciju, lošu probavu, dolazi do nakupljanja masnih naslaga i gojaznosti, kao i do preranog starenja. Sve ovo su znaci da je organizmu potrebna detoksikacija!

Praznični detoks

Proces detoksikacije pod normalnim okolnostima organizam može sam da obavlja, od nusprodukata metabolizma i procesa varenja preko jetre i bubrega, međutim ovi procesi nekada nisu dovoljni. Najbolji način za detoksikaciju organizma i uspostavljanje ravnoteže je zdrava i pravilna ishrana, unos velike količine tečnosti, kao i izbacivanje brze hrane, alkohola, gaziranih pića i ostalih namirnica koja sadrže veštačke supstance.

Namirnice koje čiste naš organizam

Namirnice koje čiste organizam od toksina su pre svega voće, zeleno sirovo povrće, žitarice, orašasti plodovi, ceđeni sokovi i čajevi. Ove namirnice ce pomoći i očistiti vaše telo od toksina kad ste disciplinovani i redovno vodite računa o detoksikaciji vašeg organizma. Ali kad je u pitanju duži vremenski period tokom tokom koga je organizam nakupljao i taložio štetne materije, samo namirnice neće pomoći. Zato je potrebno u takvim situacijama, pored ishrane, za što brži i bolji proces detoksikacije, dodati suplemente sa takvom namenom u svoju svakodnevnicu.

BITONIC detoks suplementi

Mi vam iz naše B!Tonic palete proizvoda nudimo suplemente koji ce pomoći vašem organizmu da se očisti od toksina i na taj način zaštiti od mogućih posledica.

BITONIC Terra Liver - Snažan hepatoprotekt

Snažan hepatoprotekt, Terra Liver, na bazi soka lista artičoke, ekstrakta rizoma kurkume i ploda crnog bibera i holina, je prirodna alternativa medicinskim proizvodima za očuvanje zdravlja jetre. Sastojci su poznati antioksidansi, preporučuje se za zaštitu jetre, redukciju holesterola, stimulaciju žuči, kod neuravnotežene ishrane, kao i kod svih poremećaja funkcije jetre.

BITONIC Green Metabolism - Prirodni aktivator metabolizma

Takođe, proizvod koji se zove Green metabolism, prirodni aktivator metabolizma, sa algama spirulinom i hlorelom u kombinaciji sa kapsaicinom iz čilija, hromom i ekstraktom borovnice.  Pažljivo birani sastojci visokog kvaliteta koji u svom optimalnom sastavu stimulišu metabolizam i omogućavaju lakši gubitak kilograma. Podrška detoksikaciji i poboljšanom varenju kao kombinacija za brzi učinak.

Godina je tek počela, na vama je da donesete odluke zbog koji će vam organizam biti zahvalan narednih 12 meseci.

Share this post