Vitamini za nju i njega

Vitamini za nju i njega

Najbolje stvari dolaze u paru, zato smo za mesec zaljubljenih za vas pripremili savršeni duo – B!TONIC Lady i Man! Kako je sve bolje u paru, tako je i biti zdrav!

Mi ljudi smo po polu sličniji nego što mislimo, ali smo opet isto tako i različiti. Generalno, muškarci su logičniji, analitičniji i racionalniji. Žene su intuitivnije, spiritualnije i kreativnije. Ovo su uglavnom karakterne razlike, a šta genetika kaže?

Razlikujemo dva pola: ženke, koje imaju jajnike i proizvode jajašca, i mužjake koji imaju testise i proizvode spermatozoide. Kod sisara, ženke obično imaju XX hromozome, a mužjaci XY hromozome. Jedina razlika u njihovom genetskom sastavu jeste u polnim hromozomima. Samo muškarci imaju Y hromozom. Iako je X hromozom prisutan u oba pola, postoje dve kopije kod žena i jedna kod muškaraca.

To u principu znači da smo genetski vrlo slični, pa možemo zaključiti kako su nam i zdravstvene potrebe vrlo slične, pogotovo one osnovne. Redovan i dovoljno dugačak san, uravnotežena nutritivno bogata ishrana i redovna i raznolika fizička aktivnost su temelji zdravlja i sreće za sve nas.

Ipak, kad se malo dublje posvetimo ishrani, ponekad uvidimo da nam neki nutrijenti često nedostaju kako bi zadovoljili sve svoje potrebe i poboljšali svoje svakodnevne, sportske i seksualne performanse. Pogotovo je to slučaj kad nam se ishrana sastoji uglavnom od prerađenih namirnica, koje su izuzetno siromašne mikronutrijentima (vitaminima i mineralima) kao i blagotvornim fitonutrijentima, jedinjenjima koji se nalaze u biljnim izvorima. Ukoliko ne napravimo dugoročnu modifikaciju ishrane pretežno prema prirodnim, neprerađenim namirnicama, naše performanse i zdravlje će s vremenom biti narušeno. A savremenu ishranu karakterišu upravo prerađene, nutritivno siromašne namirnice uz manjak fizičke aktivnosti.

Kad govorimo o mikronutrijentima, koji su oni koji imaju jednaku i važnu funkciju i u muškom i u ženskom organizmu? To su svakako vitamini i minerali koji među ostalim pokazuju izuzetna antioksidativna svojstva. Antioksidansi su supstance koje mogu sprečiti ili usporiti oštećenje ćelija izazvano slobodnim radikalima, nestabilnim molekulima koje telo proizvodi kao reakcija na spoljašnje i druge pritiske i stresore. Ponekad se nazivaju i „čistačima slobodnih radikala“.

Izvori antioksidansa mogu biti prirodni ili veštački. Određene biljne namirnice su izuzetno bogate antioksidansima. Antioksidansi na biljnoj bazi su vrsta fitonutrijenata ili hranjivih materija na biljnoj bazi. Među antioksidansima se posebno ističu esencijalni mikronutrijenti kao što su:

 • Cink: esencijalni mineral uključen u sastav i rad brojnih enzima. Ima ulogu u antioksidativnim svojstvima, funkciji mozga, imunološkom sastavu i mnogim drugim biološkim ulogama.
 • Selen: esencijalni mineral cenjen zbog svojih izuzetnih antioksidativnih sposobnosti. Predstavlja deo nekih antioksidativnih enzima, poput glutationa, koji pružaju zaštitne efekte za naš organizam.
 • Vitamin C: ili L-askorbinska kiselina, je esencijalni vitamin rastvorljiv u vodi. Vrlo je popularan dodatak ishrani zbog svojih antioksidativnih svojstava, sigurnosti i niske cene. Vitamin C može biti i antioksidans i prooksidans, zavisno od toga što je potrebno telu. Ovaj mehanizam mu omogućuje da obavlja razne funkcije u telu. Vitamin C neutrališe slobodne radikale u telu i često se koristi kao referentna supstanca u istraživanju antioksidansa.

Trebalo bi naglasiti kako će, recimo kod vitamina C, njegova veoma efikasna antioksidativna uloga često u javnosti potisnuti njegove najbitnije biohemijske funkcije poput stvaranja kolagena, adrenalina (prenosioca signala nervonog sistema i nadbubrežne žlezde), karnitina (supstanca koja transportom masnih kiselina omogućuje dobijanje energije), i nekih peptidnih hormona.

Ipak, vratimo se osnovnim ulogama navedenih nutrijenata. Kada smo našem telu kroz ishranu i adekvatnu suplementaciju osigurali zadovoljavajuću količinu antioksidansa za zdravlje i funkciju, možemo se posvetiti našim specifičnim potrebama, koje su vrlo često različite između polova.

Iz navedenih razloga, B!TONIC tim je dizajnirao i proizveo proizvode MAN i LADY sa tri ista osnovna sastojka, uz specifične nutrijente za zdravlje, funkciju i performanse kako muškaraca, tako i žena. Uz navedena antioksidativna svojstva, cink, selen i vitamin C su redom nutrijenti koji se koriste i u tretmanima plodnosti i poboljšanju funkcije imunog sistema. Iz navedenih razloga, ključno je uključiti sva tri u sastav oba proizvoda!

BITONIC Lady

Dame imaju prednost – Ladies first!

B!TONIC LADY – sa svojom ulogom isticanja lepote i podrške zdravlju ženskog tela, savršen je dodatak ishrani za svaku ženu. Lepota uz anti-aging tretman, jer lepota dolazi iznutra.

Proizvod koji je pogodan za žene svih godina i pomaže u jačanju kose, noktiju i kože i uspostavljanja hormonske ravnoteže. Svojom kombinacijom prirodnih sastojaka poput KOLAGENA, KOENZIMA Q10, EKSTRAKTA SEMENKI GROŽĐA, vitamina i minerala pomaže kod oštećenja kože izazvanih korišćenjem velikog broja kozmetičkih preparata, opekotina od sunca, podstiče oporavak i zarastanje kože. Blagotvorno deluje i kod žena s hormonskim problemima a posebno kod žena u menopauzi. Uz navedeno, pruža podršku kod izlaganja UV zračenju, doprinosi mladolikom izgledu, neutrališe slobodne radikale u telu te smanjuje oksidativni stres u organizmu.

 • Poboljšava elastičnost kože, hidrataciju kože, smanjuje celulit i bore
 • Pomaže u održavanju dobrog nivoa energije i pomaže u regulaciji ženskih hormona
 • Kombinacija kolagena, Q10, ekstrakta semenki grožđa, vitamina i minerala kao podrška stvaranju kolagena
 • Kolagen za elastičnost kože, hidrataciju, sjaj lica, čvršće vlasi i bujniju kosu
 • Koenzim Q10 smanjuje vidljivost bora, čuva ćelije od oksidativnog stresa, podstiče procese stvaranja energije u ćelijama
 • Poboljšanje izgleda, vlažnosti i elastičnosti koze
 • Smanjena vidljivost celulita jačanjem vezivnog tkiva ispod kože
 • Čvrsti nokti, manja lomljivost

B!TONIC Lady čuva vašu ženstvenost, žensko zdravlje i mladolikost te je jedan od najboljih anti-aging dodataka ishrani na tržištu. Sastojci su pažljivo odabrani tako da ih telo uspešno apsorbuje sa vidljivim efektima od prve nedelje primene.

BITONIC Man

B!TONIC MAN razvijen je da podrži životni stil aktivnih muškaraca, kao i onih koji imaju problema vezanih sa neplodnošću i erektilnom disfunkcijom. Za navedenu primenu, dodali smo u proizvod biljne ekstrakte poput TIBULUSA, MAKE i PISKAVICE koji igraju važnu ulogu u poboljšanju seksualne funkcije i libida, dok ostali sastojci pojačavaju ENERGIJU tela i optimizuju IMUNITET i zdrav METABOLIZAM.

 • EKSTRAKTI TRIBULUSA I MAKE – poboljšavaju mušku vitalnost, libido i broj spermatozoida, kao i pokretljivost i zapreminu semena
 • L-ARGININ- snaga i oporavak mišića, poboljšana funkcija nervnog sistema
 • KOFEIN – poboljšava protok krvi i reguliše osećaj umora
 • EKSTRAKT SEMENKI BUNDEVE – održavanje zdravlja prostate
 • CINK – doprinosi normalnoj funkciji reproduktivnog sistema i mentalnom fokusu
 • SELEN – doprinosi normalnoj spermatogenezi

Fizički aktivan muškarac zahteva adekvatnu nutritivnu podršku. B!TONIC MAN pomaže modernom muškarcu u ispunjavanju svih dnevnih zadataka.

Iskoristite sve za šta je vaše telo sposobno i pobrinite se za svoje zdravlje i zdravlje vaših ukućana svih uzrasta uz ova dva vrhunska proizvoda!

Share this post